İslâmiyet, Hıristiyanlık, Misyonerlik - 1 Yazdır E-posta

Huzur Pınarı

CEVÂB VEREMEDİ (DIYÂ-UL-KULÛB)

İslâmiyet, Hıristiyanlık, Misyonerlik - 1

 

 

 
Allahü teâlâya hamd olsun! Peygamberlerin en üstünü olan Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâma ve Onun temiz Âline ve Ona Eshâb olmakla şereflenenlerin hepsine, bizlerden selâmlar ve hayrlı düâlar olsun!

Allahü teâlâ, ilk insan ve ilk Peygamber olan Âdem aleyhisselâmdan beri, her bin senede din sâhibi yeni bir Peygamber vâsıtası ile, insanlara dinler göndermişdir. Bunlar vâsıtası ile, insanların dünyâda râhat ve huzûr içinde yaşamaları ve âhiretde de sonsuz se'âdete kavuşmaları yolunu bildirmişdir. Kendileri ile yeni bir din gönderilen Peygamberlere (Resûl) denir. Resûllerin büyüklerine (Ülül'azm) Peygamberler denir. Bunlar, Âdem, Nûh, İbrâhîm, Mûsâ, Îsâ ve Muhammed aleyhimüssalâtü vesselâmdır.

Şimdi, dünyâda semâvî kitâbı olan üç din vardır: (Mûsevîlik), (Hıristiyanlık), (İslâmiyyet). Mûsâ aleyhisselâma Tevrât, Îsâ aleyhisselâma İncil kitâbı indirilmiş idi. Mûsevîler, Mûsâ aleyhisselâmın; hıristiyanlar Îsâ aleyhisselâmın getirdiği dîne tâbi' olduklarını söylerler.

Kur'ân-ı kerîm, en son Peygamber olan, Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâma gönderilmişdir. Kur'ân-ı kerîm, bütün ilâhî kitâbların hükmlerini nesh etmiş, ya'nî yürürlükden kaldırmış ve bu hükmleri kendisinde toplamışdır. Bugün, bütün insanların Kur'ân-ı kerîme tâbi' olmaları lâzımdır. Şimdi, hiçbir memleketde, hakîkî Tevrât ve İncîl yokdur. Bu kitâblar sonradan tahrîf edilmiş, ya'nî insanlar tarafından değişdirilmişdir.

Âdem aleyhisselâmdan, son Peygamber Muhammed aleyhisselâma kadar bütün Peygamberler, hep aynı îmânı söylemiş, ümmetlerinden aynı şeylere îmân etmelerini istemişlerdir. Yehûdîler, Mûsâ aleyhisselâma inanıp, Îsâ ve Muhammed aleyhimesselâma inanmazlar. Hıristiyanlar, Îsâ aleyhisselâma da inanıp, Muhammed aleyhisselâma inanmazlar. Müslimânlar ise, bütün Peygamberlere inanırlar. Peygamberlerin diğer insanlardan ayrılan ba'zı üstün sıfatları olduğunu bilirler.

Cevâb Veremedi; Önsöz

www.huzurpinari.com

ali zeki osmanağaoğlu 


 
Sonraki >