Hayat düsturlarımız -33- Yazdır E-posta
Hayat düsturlarımız

-33-

   
 
·         Bütün kemâlât ve faziletler büyüklerin sohbetindedir. Onların sohbeti ele geçti mi herşey ele geçmiş demektir.
 
·         Her şeyin yenisi makbuldür, iki şeyin eskisi makbuldür. Biri muhabbettir. Biri de ahbab.
 
·         Abdülkadîr-i Geylânî Hazretleri: “Her nasıl insan olursan ol, bize gel. Bizim evimiz ümitsizlik kapısı değildir. Ümitsiz olma. Tevbeni yüz kere bozsan da yine bize gel, ümitsiz olma, bizim kapımız Allahü teâlânın kapısıdır” buyuruyor. Allahü teâlâ herşeyi, hakikatlerden numune olarak yaratmıştır. Büyüklerin kapısı yani evi, Allahü teâlânın rahmet kapısıdır. Allahü teâlâ madde değildir. Madde olarak kapısı yoktur. Onun için Evliyanın kapısı, Allahü teâlânın kapısıdır.
 
·         Allahü teâlâya kavuşmak isteyen, Allahü teâlâya götüren kapıdan geçsin. O kapı Evliyâ-yı kirâmın kapısı yani huzûrudur. Ev kapısının kıymeti yoktur. Kapıdan maksat sohbettir. Eshâb-ı Kirâm o kemâlâta sohbetle kavuştular. Evliyâ-yı Kirâm da Resûlullah efendimizin varisleridir. Onlar vereset-il Enbiyâdır. Hepimizin günahı çok, tevbemiz bozuk, tevbenin şartlarına uygun olması lazım. Tevbemizi unutuyoruz. Yüz kere tevbeni bozsan ümmidini kesme buyuruluyor. İşte bu bizim için büyük müjdedir. Hep ona rücû edeceğiz. Allahdan ümid kesilmez.
 
·       Rahmet karşılıksızdır, azap ise isyanın karşılığıdır, cezasıdır. Azâba mâruz kalmamak için itâat edeceğiz. 
 Huzur Pınarı

 
< Önceki   Sonraki >