Gül Bahçesinden Bir Demet -71 Yazdır E-posta
HUZUR PINARI
www.huzurpinari.com
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Gül Bahçesinden Bir Demet -71


211. Emîr-ül-müminin Ali “radıyallahü anh” vasıyetlerinden birinde diyor ki, Resûlullahdan “sallallahü aleyhi ve sellem” işittim. Buyurdu ki, (Kırk gün içinde bir âlim meclisinde bulunmıyan bir kimsenin kalbi kararır. Büyük günah işlemeye başlar. Çünkü ilim kalbe hayat verir. İlmsiz ibâdet olmaz. İlmsiz yapılan ibâdetin faydası olmaz!) [Hazânetürrivâyât; Müjdeci Mektûblar s.77] (Sohbet), bir kere de olsa, berâber bulunmak demektir. (Hazânetürrivâyât)- da diyor ki, (Din âliminin bir saat kadar sohbetinde bulunmak, yediyüz sene ibâdet etmekten daha hayrlı olduğu (Mudmerât)da yazılıdır.)
 
212.  (Ümmetimden, hak üzere olan, doğru yolda yürüyen, her zemân bulunacaktır. Bunlara karşı duranlar, bunlara zarar yapamaz. Bunlar, Allahü teâlânın takdir ettiği saate kadar, işlerini yapacaktır.) [Mektûbât-ı Rabbânî c.1 m.76; Müjdeci Mektûblar s.111]
 
213.  (Bu ümmetin en faydalıları, önce ve sonunda gelenlerdir. İkisinin arası bulanıktır.) [Mektûbât-ı Rabbânî c.1 m.261; Müjdeci Mektûblar s.392] İmâm-ı Rabbânî “kuddise sirruh” buyuruyor ki, (Evet, bu ümmetin sonuncuları arasında, baştakilere çok benziyenler olacaktır. Fakat, adedleri azdır. Hattâ pek azdır. Ortadakilerde o kadar benzeyiş yok ise de, miktarları çoktur. Hem de pek çoktur. Fakat, sondakilerin az oluşu kıymetlerini daha da arttırmış, öndekilere daha yaklaştırmıştır.)

 
www.huzurpinari.com
www.huzurpinari.net
www.huzurpinari.org
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com
www.huzurpinaricocuk.com

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
HUZUR PINARI

 
< Önceki   Sonraki >