Hayat Düsturlarımız - 466 Yazdır E-posta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HUZUR PINARI
www.huzurpinari.com
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com
www.sevgilipeygamberim.com
www.islamvetoplum.com
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
 
 

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir) 
 
 
 
Hayat Düsturlarımız - 466
-Âlimin uykusu ibadettir.
 
 
 
 
 
 
 
-İlimden maksat, bu doğru bu eğri, bu yanlış bu doğru diyebilmektir, hakkı batıldan ayırmaktır. Bunu ancak Ehl-i sünnet âlimi yapar.
 
 

 

 

-Sevgi, itaattir. İtaati varsa, sevgisi vardır, itaati yoksa, yalan söylüyordur. Seviyorsa ondan çok bahs eder, çok bahs edilmesini de ister, huzurunda veya gıyabında, zaman belli olmaksızın dua eder. Onun sıkıntısıyla üzülür, onun sevinciyle sevinir.

 

-Büyüklerin sevgisi cevherdir, Allahü teala bu cevheri çöplüğe koymaz. İmam-ı Rabbani hazretleri buyurmuşlardır ki; İnsan çok bozuk olabilir, patavatsız olabilir, şu veya bu olabilir, ama bu büyüklerin yolundaysa, yol çok sağlam ve çok kıymetli olduğu için, o kişi yine makbuldür, azizdir. Bu kendisinden dolayı değil, yolun özelliğinden dolayıdır. Büyüklerimiz, ya rabbi, bu yola mensup olanlar, eninde sonunda senin rızana kavuşsunlar, diye dua etmişlerdir. Bu yol öyle bir yoldur ki, zerre kadar muhabbeti olan, mutlaka rıza-ı ilahiyyeye kavuşur. Hasbel kader bozuk bir insansa, dünyada kavuşamazsa, ölürken kavuşur. Orada kavuşamazsa, kabirde kavuşur. Orada kavuşamazsa, mahşerde kavuşur. Orada kavuşamazsa, cennette kavuşur. Eninde sonunda muhakkak kavuşur. Çünkü yol mutlak kavuşturucudur

-Muvaffakiyet dünyadaki başarılar değildir. Muvaffakıyet, öldükten sonraki başarıdır. Bu da imana ve ihlasa bağlıdır. Onun için akıllı bir tüccar ölümden sonraya yatırım yapar.

 

 

 
 
 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
 
 
www.huzurpinari.com
www.huzurpinari.org
 
www.sevgilipeygamberim.com
 
www.sevgilipeygamberim.net
www.sevgilipeygamberim.org
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com
 
www.islamvetoplum.com
 
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
 
Huzur Pınarı Mail Grubu
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< Önceki   Sonraki >