Hayat Düsturlarımız - 444 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)  
Hayat Düsturlarımız - 444
-İnsan demek muhtaç demektir. Allahü tealanın yarattığı her şeye biraz daha gönlünü bağladıkça Allahü tealanın rızasından biraz daha uzaklaşır. Dolayısıyla, Allahü tealanın rızası insanların muhtaç olduğu şeyleri bırakmasına bağlıdır. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki; Bu kainatta yaratılan her şey insana faydalı olması için yaratılmış; ama insanoğlu ihtiyacı olduğu her şeye kalbini bağladığı müddetçe, bağladığı miktarca Allahü tealadan uzaklaşır. Böylece insan mahlukatın en kötüsü olur. Ölçü Allahü tealaya yakınlık ve uzaklıktadır.
 
-Bu kalp iki şekilde temizlenir. Birincisi, ibadet. İkincisi, sohbet.
 
-Rabıtadan maksat, irtibat kurmaktır. İrtibat kurduğun zâttan, sen bilsen de, bilmesen de, anlasan da, anlamasan da, feyz gelir.
 
-Size hocanızı hatırlatacak arkadaşlarla beraber olursanız, Hocanızın yazdığı eserleri okursanız, o satırların arasında hocanızı bulacaksınız. Hocanızın kalbi ile bu şekilde irtibat kuracaksınız ve onunla hem dünyada, hem ahirette beraber olacaksınız.
 
-Allahü teala cevheri, elması çöplüğe koymaz. Eğer kalbiniz Rabbimiz tarafından sevilmeseydi, seçilmeseydi, bu büyükleri tanımak size nasip olmazdı. 

 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 


 
< Önceki   Sonraki >