Hayat Düsturlarımız - 437 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)  
Hayat Düsturlarımız - 437
-Gerçek iman sahibi bir mü’minin ellerine kollarına zincir vursan, islamiyyeti yayar. Muhakkak bir şey söyler. Durduramazsınız onu. Çünki onun içinde yanan ateş, birilerini kurtarmak içindir. Eğer bu ateşi his etmiyorsa, onda gerçek iman daha teşekkül etmemiştir.
 
-Bir talebenin talebe olabilmesi için, onda iki hususiyet olması lazımdır. Hangi talebede bu iki hususiyet varsa, işte o, talebedir. Birincisi, edeb ve saygıdır. İkincisi, dünyalık olarak eline ne kadar servet ve şöhret geçerse geçsin, aklını kaybetmeden tevazu sahibi olmasıdır.
 
-İnsanlar üç sınıftır. Birincisi; normal insanlar, senin ki senin, benim ki benim der. İkincisi; benimki benim, seninki de benim diyen nefslerine tabi insanlar. Üçüncüsü de; müslüman ahlakında olanlar ki, seninki senin, benimki de senin der. Söylemesi kolay, yaşaması zordur.
 
-Allahü teala iki çok mühim ilacı bu ümmete gönderdi. Birisi ateşi söndürüyor, birisi günahları örtüyor. Birincisi kelime-i tevhid. İmam-ı Rabbani hazretleri kuddise sirruh buyuruyorlar ki; Bu kelime-i tevhidin sevabı bir kefeye konsa yedi kat yerler, yedi kat gökler günah dolu olsa diğer kefeye konsa bu o kadar ağır gelir. Bu kelime-i tevhidi söyletmek için milyonlarca müslüman şehid düştü. İkincisi istiğfar. Tövbe istiğfar etmek hem bedene şifa hem kalbe şifa. Tövbe ve istiğfar ederseniz imdadınıza yetişirim buyuruluyor.
 
-Dünyada en zor iş, karar vermektir. Yani, peki mi, hayır mı? Eğer Allah korusun, peki denmesi icap eden yerde hayır denirse, küfre girer. Hayır denmesi de icap eden yerde peki derse, gider imanı. Allah korusun. Onun için, bu dünyada bundan daha mühim, daha zor yoktur.

 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 
 
< Önceki   Sonraki >