Hayat Düsturlarımız - 412 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI
Hayat Düsturlarımız - 412
-Allahü teala cevher yaratmış, cevherin kıymetini bilen kimseler de yaratmış. Bize de hizmet etmek şerefi düşüyor. Bu kitaplara hizmet etmekle şerefleniyoruz.
 
-Bütün dünya, selef-i salihinin yolunu sizin kitaplar gösteriyor diyor. 

-Allahü teala bana bütün bu hizmetlerden dolayı cenneti nasip ederse, cennetin kapısında Allahü tealaya, ya Rabbi ben bu hizmetleri yalnız yapmamıştım, dünyadayken benim kardeşlerim, arkadaşlarım da vardı, onları da isterim derim. Sonra mahşere dönerim arkadaşlarımızı tek tek alırım, birlikte cennete gideriz.
 
-Ehli sünnet itikadı çok kıymetlidir ve çok zor bulunur. Nasıl ki ab-ı hayat balta girmemiş karanlık ormanlar içindeyse, bu ehl-i sünnet itikadı aynı onun gibi kavuşulması çok zor olan bir nimettir. İşte bu çok kıymetli cevheri Allahü teala çöplüğe koymaz. Eğer arkadaşlarımızın, kalbleri buna layık olmasaydı bu cevher bu kalblere nasip olmazdı. Bu cevher bu kalblere yerleştirilmişse arkadaşlar binlerce defa Cenabı Hakka şükretmelidir.
 
-At insana en yakın hayvandır. Ata bir aritmetik denkleminden bahsetseniz, bir inşaat projesinden bahsetseniz ve anlatmaya bin sene devam etseniz at bunları katiyen anlayamaz. İşte atla insan arasındaki fark bu kadardır. Bunları akıl olduğu için insan anlayabilir. Bunun gibi insanlarla evliyalar arasındaki fark da böyledir. Bu kadar kıymetli olan evliya zatlar da Eshab-ı Kiramla mukayese edilirse böyledir. Eshabı Kiram da Peygamberleri anlayamazlar. Peygamberler de ülûl azm Peygamberleri anlayamazlar. Onlar da derece bakımından Peygamberimiz aleyhissalatü vesselamı anlayamazlar. Çünki her peygamber ve müslüman Allahü tealaya âşıktır, ama Allahü teala ise peygamberimize âşıktır. Ona habibim diyor.
 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 

 
< Önceki   Sonraki >