Hayat Düsturlarımız - 384 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI
Hayat Düsturlarımız - 384
-Tâbiînden gençler, Hazreti Aişe validemize gelip, Peygamber efendimizi anlattırırlardı, O da bir şiirle anlatırdı; "Hizmetcisine aşık oldu diye Zelîha ile alay edenler, Yûsuf'û görünce, parmaklarını doğradılar. Resûlü görselerdi, kalblerini doğrarlardı da, hiç acı duymazlardı. Yusuf'u satın almak için para biriktiren zenginler, Resûlün güzelliğini bilselerdi, kavuşamayacaklarını bildikleri halde, belki görürüz diye, Resûlü görmek için para biriktirip, Yusuf'a on para vermezlerdi.”
 
-Peygamber efendimize sordular; Siz mi, yoksa  Yusuf Aleyhisselam mı daha güzeldi. Peygamber efendimiz buyurdu ki; "Ben daha sevimliyim, kardeşim Yusuf daha güzeldi". Hazreti Ebu Bekr radyallahü anh buyurduki; Peygamber Efendimizin güzelliğinin hepsi görülmedi, zerresi görüldü. Yusuf Aleyhisselamın güzelliğinin hepsi görüldü.
 
-Peygamber efendimiz vefat ettiği zaman Medinede otuzüçbin sahabi vardı, bütün Arabistanda yüzyirmidörtbin sahabi vardı. Peygamber efendimiz Pazartesi gecesi vefat etti, Pazartesi ve Salı iki gün kâfile kâfile cenaze namazı kıldılar, Çarşamba gecesi defn edildi. Cenaze namazı bir kere kılınır ama, bazı şeyler ümmetine yasak olduğu halde peygamberlere caizdir, buna hususi mucize denir. Peygamber efendimizin cenazesi defalarca kılındı.
 
-Peygamber efendimizin iki türlü ümmeti var. Birincisi, ümmet-i icabed, yani kabul etmiş. İkincisi, ümmet-i dâvet. Bütün dünya, Peygamber efendimizin ümmeti davetidir.
 
-Peygamber efendimizin yolunu bütün dünyaya Eshab-ı kiram yaydı. Onlar peygamber efendimizin cemaatidir. Ehl-i sünnet vel cemaat demek, Peygamber efendimizin ve Eshab-ı kirâmın yolu demektir. Eshab-ı kiramın bildirdiği yol, Peygamber efendimizin yoludur.
 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 
 
< Önceki   Sonraki >