Hayat Düsturlarımız - 374 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI
Hayat Düsturlarımız - 374
-Mazhâr-ı Cân-ı Cânan hazretlerine, Abdülkadir Geylâni hazretlerimi, İmâm-ı Rabbânî hazretlerimi daha büyüktür diye sormuşlar. İkisi de bizden yüksekte birer buluttur, hangi bulut daha üstte olduğu belli olmaz buyurmuş. Aynı suali Efendi hazretlerine sordular. Efendi hazretleri saatlerce Abdülkadir Geylâni hazretlerini anlattılar, herkes Ondan büyük velî olmaz zannetti. En sonunda, herşeye rağmen ben İmam-ı Rabbânî hazretlerinin aşığıyım buyurdu.
 
-İmamı Rabbani hazretleri müceddidi elfdir, Abdulkadir Geylani hazretleri müceddidi müeydir. Elf, bin demektir, müey yüz demektir. 
 
-İmâm-ı Rabbânî hazretleri, "Hiç üzülmeyin, ben vefat etdikden sonra size daha çok yardım ederim. Şu anda benim dünyâ bağlılıklarım da var, onun için size fazla yardım edemeyebilirim, vefat etdikden sonra dünyâ bağlılıklarım da biter, daha fazla feyz veririm" buyurmuş.
 
-İmâm-ı Rabbânî hazretleri, kendinden önceki evliyâdan da üstündür.
 
-Âlem-i islamda, Kur'an-ı Kerimden ve hadis-i şeriflerden sonra Mektubat ayarında bir kitap yazılmamıştır. Mektubatın da en kıymetlisi birinci cildidir. 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 
 
< Önceki   Sonraki >