Hayat Düsturlarımız - 338 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI
Hayat Düsturlarımız - 338
-Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye'yi okuyan âlim olur, içindekileri anlayıp amel eden evliya olur, kalbi temizlenir.
 
-İki müslüman bir araya gelse, hiçbir şey yapmasalar kalblerinden birbirine sevgi akımı başlar. Cenabı Hakka sevgisi yüksek olanın kalbinden alçak olanın kalbine, kendileri fark etmese bile feyz akar. Bu bileşik kaplar kaidesidir. Bileşik kaplardaki sıvıyı durduramadığınız gibi bu akıntıyı da durduramazsınız. Bahane ile bir araya gelmelidir. Sohbetin manası beraber olmaktır.
 
-Kitaplarımızı ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından hazırlıyoruz. Bu kitaplarda benim bir kelimem yoktur. Bunlar birer mıknatıstır. Mıknatıs ne kadar çok yayılırsa cevher taşıyanları kendisine çekerler. Herkes okuyacak, herkes kurtulacak zannetmeyin. Ama unutmayın ki, bu kitapları yayanlar peygamberlik vazifesini yapıyorlar. Onlar peygamber aleyhissalatü vesselamın varisleridir. Hiçbir zaman muris varisini yarı yolda bırakmaz.
 
-Hiç kimse şahsen kendi kendine kurtulamaz. Çünkü dünya bir sarmaşık otu gibidir, insanın her tarafını sarmıştır. Bundan kurtulmak için bir Allah adamını tanıması, bir de iyi arkadaşlar seçerek ve onlarla beraber olması lazımdır
 
-Yönünü kabristana çeviren rahat eder, yönünü dünyaya ve insanlara çeviren her zaman sıkıntı çeker. 
 
 
 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 

 
< Önceki   Sonraki >