Hayat Düsturlarımız - 335 Yazdır E-posta
 
HUZUR PINARI
Hayat Düsturlarımız - 335
-Çok konuşmak zararlıdır. Fekat, bu büyüklerden nakil söylemek buna dahil değil, insanın kendinden konuşması zararlıdır. Bu büyüklerden anlatmak ibâdetdir, sevabdır.
 
-Küfürden sonra en büyük günâh gıybet etmektir. Gıybet edene ma'nî olmak çok sevabdır. Birini içki masasına çağırsalar, harâm olduğu için gitmese nasıl sevab kazanırsa, gıybet edene ma'nî olmak da aynı, hatta daha mühimdir.
 
-Emr-i ma'rufu fiilen hükümet adamları yapar. Bizim yapacağımız sözle ve hâl iledir. Sözle yapmak için şartlar var. Nerede neyin söyleneceğini bilecek, akllı olacak... Hem te'siri kesin değildir. Bazen zararlı olur, bazen susmak daha iyi olur. Hal ile, ahlâk ile yapılan emr-i ma'rufun hiç şartı ve zararı yok. Daha iyi te'sir eder. Bazen de, sözle de olursa daha da iyi olur.
 
-Hayr işde acele etmek lâzımdır. Karar verirken acele etmeyeceğiz. Karar verdikden sonra işi yapmakda acele edeceğiz. Karar verirkenki aceleye şeytan karışır. Düşünerek iyi karar vereceğiz. Verilen kararı tatbikde acele edeceğiz. Çünki müslimân hayrsız işe karar vermez, hayırlı işe karar verir.
 
-En fazla ana-babaya merhametli olmalıdır. Bilhassa anaya. Çünki onlar, çocuklarını merhametle büyütürler.
 
 
Hüseyin Hilmi Işık (rahmetullahi aleyh)
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)
Huzur Pınarı Mail Grubu
 


 

 
< Önceki   Sonraki >