Ubeydullah-i Ahrar hazretleri buyuruyor ki; Bizim yolumuz, Allahü teâlânın kullarına hizmet etmekti Yazdır E-posta
HUZUR PINARI

(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)  
Ubeydullah-i Ahrar hazretleri buyuruyor ki;
“Bizim yolumuz, Allahü teâlânın kullarına hizmet etmektir.”
pınardan damlayanlar......abı hayat.....     ...
 
AB-I HAYAT.....
 

 
 
PINARDAN DAMLAYANLAR....
       
         
          Son nefesten korkmamak imansızlık alametidir. Son nefese kadar ümit ve korku içinde yaşamalıyız. Zaten suyun aktığı yerden gideceği yer bellidir. 
 
    Dünyadaki görüntüler hayaldir. Cennette bunların hakikisi vardır. Bir görüntünün olması için, hakikisinin bulunması lazımdır. Fakat cennette bu tür şeylere bakmağa bile zaman bulunmaz, çünki orada büyüklerin sohbeti var, Peygâmber efendimizin sohbeti var. 
 
    İnsânlara yardım edene Allah yardım eder. İki kardeş varmış. Birisi diğerine demiş ki, “Sen bugün anneme hizmet et, ben ibâdet yapayım.” İbâdet yapana bildirilmiş ki; “Senin ibâdetin kabul olmadı, kardeşinin hizmeti kabul oldu. Senin ibâdetin de, kardeşinin annene hizmeti sayesinde kabul oldu.” İnsânlara hizmet ibâdettir. Ubeydullah-i Ahrar hazretleri buyuruyor ki; “Herkes kendine bir yol çizmiştir. Bizim yolumuz, Allahü teâlânın kullarına hizmet etmektir.”
 
    Allahü  teâlâ sevdiği kullarının alametini bildirmiş... O da Peygâmber efendimize çok benzemektir.
 
    Âhıretteki pişmanlık fâide vermez. “Günâha bir tevbe yeter, taata bin tevbe yetmez.” Bir kibir gelir, taatin hepsini götürür. Bir adam, gece teheccüd nemâzına kalkarmış. Çocukları ve hanımı kalkmazmış. Oğlu bir gün, baba, beni de kaldır demiş. İbâdet ederlerken oğlu, keşke annem de kalksaydı, biz ibâdet ediyoruz, o yatıyor demiş. Babası; oğlum, git sen de yat, annenden ne farkın kaldı. Hiç olmazsa, o uyuyor, günâha girmiyor, sen ise günâha girdin demiş. Nice şarapçılar tevbe üzere ölmüştür, fakat nice âbidler küfür üzere ölmüştür. Kibire çok dikkat etmek lazımdır.
 
    Bir din kardeşini ziyaretin sevabı, 100 kabul olmuş nafile hac sevabından fazladır.
 
    Sıkıntı gelirse, tevbe ederseniz, imdadınıza yetişim buyuruluyor. 
 
    Cenâb-ı Hakkın bize nasıl muamele etmesini istiyorsak, Onun kullarına öyle muamele etmemiz lazım. Seni afv etmesini istiyorsan, sen de O'nun kullarını afv et. Seni sevmesini istiyorsan, sen de kulları sev.
 
    Mahmud-i Gaznevi hazretleri Ebül Hasen Harkani hazretlerinden nasihat istemiş. Ebül Hasen Harkani hazretleri buyurmuş ki: 1- Nemâzına dikkat et. 2- Haramdan sakın. 3- Cömert ol. 4- Merhametli ol.
 
    Boşalt ki dolsun,  Öl ki olasın,  Varsan yoksun, Yoksan varsın.
 
    Ruhlar, elektro-magnetik dalga gibidir. Alıp-verebilen için bir problem yok. Göremeyen için irtibat bir Fatihadır. Görmek bazen iyi değildir de. Dünyâ görmek yeri değildir, inanmak yeridir. Biz onları göremesek de, Onlar bizi görüyor. Bizim görmemiz şart değildir. 
         
Allahü tealaya emanet olunuz efendim.
                          
       
Huzurpınarı ailesinin muhterem üyelerinin, Cuma gününü tebrik ederiz,
müstecâb dualarınızı istirham ederiz efendim.

        ali zeki osmanağaoğlu
  

 
 
 
 
 
HUZUR PINARI
 
İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli.
Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir.
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)

 
 
_

 
< Önceki   Sonraki >