Esselamü aleyküm ve rahmetullah. Yazdır E-posta
Esselamü aleyküm ve rahmetullah.
Hayırlı olsun inşallah.
Müjde!
Huzurpınarından sizlere, çok hayırlı yeni bir hizmet daha...
Huzurpınarının mühim bir hizmeti olan www.islamvetoplum.com   siteniz 10 şubat 2010'dan itibaren hizmetinize sunulmuştur.
Bütün harblerin, anlaşmazlıkların temelinde Kelime-i tevhidi söylemek ve söylememek düşüncesi vardır. (Lâ ilâhe illallah, Muhammedün resûlullah) kelimesini söylemek ve söylememek... Bazıları bu mübarek kelimeyi söylemeyi ve söyletmeyi kendine şiar edinmiş, herkesin buna inanarak ebedî ateşden kurtulması için uğraşmış, birkişi daha ateşden nasıl kurtulur diye çırpınmış ve bu uğurda malını vermiş, canını vermiş neticede şehit olarak cennete gitmişlerdir.   Bazılarıda, bu kelimeyi söylememek ve söyletmemek için uğraşmış, direnmiş neticede cehenneme gitmişlerdir. İslâm ve toplum sitesi, Ehl-i sünnet i'tikâdını anlatmak için kurulmuşdur. Îmân ni'metinin şükrünü yapabilmek için, îmân cevherini herkese anlatmak, duyurmak lâzımdır. İnsanlar ebedî ateşde yanmasın düşüncesinde olmak lâzımdır. Emr-i ma'rûf da bu demekdir. 
Bize, bizden evvelki büyüklerimiz güzel dinimiz islâmiyeti, bozulmadan, içine bid'at karışmadan teslim etmişler, biz de bizden sonrakilere, zemzeme necaset bulaştırmadan aktarabilmeliyiz. Çünki, babalarımız- dedelerimiz, taa Peygamber efendimizden sallallahü aleyhi vesellem buyana, gelecek nesillerini çok iyi yetiştirmeyi, dindar, güzel ahlaklı, iyi bir müslüman olarak yetiştirmeyi, nesillerini müslüman evladı olarak yetiştirmeyi, insanların dünyada rahat ve huzur içinde yaşamaları, âhirette de sonsuz saâdete kavuşmaları için uğraşmayı-çalışmayı kendilerine düstur edinip, ana hedefleri haline getirmişlerdir. Eğer bizden evvelki atalarımız banane deselerdi, bizim dünya ve ahiret seadetimiz için uğraşmasalardı, hak din olan islamı bize kadar ulaştırmasalardı biz bugün müslüman evladı olamazdık, doğruyu bulmayı da kendiliğimizden bilemezdik. O halde bu bayrak elden ele gidecektir, gitmelidir, yere düşürülmemelidir. Bizden evvelkilerin bizlere teslim ettikleri emaneti, biz de bizden sonrakilere, ebedî seadetleri için, bozulmadan, zemzeme pislik bulaştırmadan, tertemiz bir şekilde teslim etmeliyiz.
Emr-i mâruf vazifesi mukaddes bir vazifedir. Aslında bunu bütün müslümanların yapması lazımdır. Herkes yapamasada yapanların bulunması şarttır. Büyüklerimiz buyuruyorki; "Bir beldede emr-i mâruf yapılması devam ediyorsa oraya umûmî bela gelmez".  Tarihde birçok memleketlerin yokedilmesi, insanların topluca gazab-ı ilahiye uğraması, emr-i marufu terk ettikleri içindir.
...İşte bunun için, ehl-i sünnet itikadını, islamiyeti asr-ı seadetteki saf hali ile anlatmağa çalışarak hizmet eden HUZURPINARI, daha sonra  ÇOCUKPINARI, SEVGİLİ PEYGAMBERİM, SERENITYFOUNTAİN gibi çok kıymetli sitelerle ve mail grubları ile de güzel dînimiz islâma hizmet etmeğe devam etmiştir. Şimdi de bu hizmet kervanına yeni bir halka ekleyerek İSLÂM VE TOPLUM sitesini de bütün insanlığın hizmetine sunmuştur.
www.islamvetoplum.com sitesinde, Muhterem Osman Ünlü hocaefendinin, senelerdir TGRT de (televizyon ve radyoda) anlattıkları çok kıymetli ehlisünnet bilgilerini (konularına göre ayrılmış olarak) bulacaksınız. Dolayısı ile aklınıza takılan bir suali veya karşılaştığınız bir müşkili çok kolay bulup, sesli olarak dinleyebileceksiniz. Zaten bir müddetdir, canlı yayında anlatılanlar, ertesi gün mail olarak yayınlanmakta idi. Bu mailler ile yayınlananlar da İSLÂM VE TOPLUM sitenize hergün eklenmektedir. Bu maillerin hergün taze taze elinize gelmesini isterseniz, Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır   adresine bildirebilirsiniz.
İSLAM VE TOPLUM sitesi, Rabbimizin karşılıksız ihsân etdiği, îmân ni'metine şükr edebilmek için kurulmuşdur.
Bir insan, yanında çok kıymetli bir cevher taşısa, onu kaybetmemek için bir an unutmaz, her mü'min kalbinde öyle bir cevher taşımaktadırki, o cevhere sahip olan neye sahip değildir, o cevhere sahip olmayanda neye maliktir... işte bu cevher îmândır, Rabbimiz bu cevheri bize karşılıksız ihsân etmiştir, bizde bunun için şükretmeliyiz. Peki iman nimetine nasıl şükredilir..! Kötüler, kendi gibilerin artmasını ister, iyiler de kendi gibi olanların artmasını ister. Nasılki meyhaneye, kumarhaneye gidenler, herkesin buralara gitmesini isterse, camiye gidenler de herkesin camiye gitmesini ister... iman cevherine sahip olanlar, elbetteki herkesin bu cevhere sahip olmasını Allahü tealayı ve Peygamberini tanımalarını ister. Îmân nimetine şükretmek işte budur... yani bu cevherden haberi olmayanları haberdar etmektir. İnsanların dünyada ve ahirette cezalandırılmalarına dayanamayız elbet.  Herkesin dünyada rahat ve huzur içinde yaşamaları, âhirette de sonsuz saâdete kavuşmaları için uğraşmalıyız,.. iman nimetine şükür böyle olur.
Tam İlmihal Seadeti Ebediyye kitabında buyuruluyorki; [Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem” buyuruyor ki, (Hepiniz bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evlerinizde ve emrleriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara müslimânlığı öğretmelisiniz! Öğretmez iseniz mes’ûl olacaksınız). Bir kerre de buyurdu ki, (Çok müslimân evlâdı, babaları yüzünden Veyl ismindeki Cehenneme gideceklerdir. Çünki, bunların babaları, yalnız para kazanmak ve keyf sürmek hırsına düşüp ve yalnız dünyâ işleri arkasında koşup, evlâdlarına müslimânlığı ve Kur’ân-ı kerîmi öğretmediler. Ben böyle babalardan uzağım. Onlar da, benden uzakdır. Çocuklarına dinlerini öğretmiyenler, Cehenneme gideceklerdir).  Bu hadisi şeriflerden de anlaşılabileceği gibi çocuklarımız bize emanettir, emaneti çok iyi korumalıyız.. hem dünya hem ahiret sıkıntılarından korumalıyız.
Bir ağaç ya meyve verecektir, ya da ateşe odun olacaktır, biz meyvemi yetiştiriyoruz, ateşe odunmu yetiştiriyoruz, buna çok iyi dikkat etmeliyiz.
Bir büyük zât oğluna nasihatında diyor ki: Evvelâ, her şeyden önce, Ehl-i sünnet i'tikâdı üzere ol. Her şeyden çok Peygamber efendimizi sev. Peygamber efendimizi kendinden, anandan, babandan ve kardeşlerinden daha çok sevmezsen hakîkî müslimân olamazsın. (islam ve toplum), -canımız, ruhumuz, herşeyimiz, kâinatın Onun hâtırına yaratıldığı- Sevgili Peygamberimiz, "sallallahü aleyhi ve sellem" efendimizi anlatmak ve sevdirmek için vardır, bunun için hizmet verecektir.
Hadîs-i şerîfde, (Kişi, sevdiği ile beraberdir) buyuruluyor. Allahü tealanın sevdiklerini sevmek, sevmediklerini sevmemek îmânın alâmeti ve temelidir. Büyüklerimiz buyuruyor ki, (İnsan, seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli...).  Velhâsıl; Peygamber efendimizi sallallahü aleyhi vesellem, Ehl-i sünnet âlimlerini, evliyâyı anlatmak, sevmek, sevdirmek şiârımızdır. Gayretimiz bunun içindir ve bu hizmetin devâmı için de, kıymetli duâlarınızı istirham ederiz efendim.  Zîrâ, gıyâben yapılan duâ, daha makbûldür. 
Bize bu hizmet şuurunu aşılayan, Kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini, Kim olduğumuzun değil kiminle olduğumuzun önemli olduğunu öğreten ve Dinimize hizmet edebilme imkânını verip her hususta bize yol gösteren büyüklerimize Kalbî teşekkürlerimizi arz ederiz efendim.
 
Allahü tealaya emanet olunuz efendim.
 
Huzurpınarı ailesinin muhterem üyelerinin, Cuma gününü tebrik ederiz,
müstecâb dualarınızı istirham ederiz efendim.

        ali zeki osmanağaoğlu
    
 
< Önceki   Sonraki >