Ab-ı hayat zulumatda bulunur Yazdır E-posta

HUZUR PINARI

www.huzurpinari.com
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com
www.sevgilipeygamberim.com
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir)


 "Ab-ı hayat zulumatda bulunur"
 
ESSELAMÜ ALEYKÜM
 

pınardan damlayanlar......abı hayat.....     ...


AB-I HAYAT.....
 
 
PINARDAN DAMLAYANLAR....
        
       
    Hadis-i şerifde; (Cuma, dünyada ve Cennette mü’minlerin bayramıdır) buyuruldu.
 
    (Cuma namazından sonra bir an vardır ki, mü’minin o anda ettiği düâ red olmaz).   
 
          
 
  ESSELAMÜ ALEYKÜM
 
        Kabe-i muazzama ilk görüldüğü zaman, kabe-i muazzamaya ilk defa bakarken mü’min ne dua ederse, Allahü teala kabul eder.  Mü’minin kalbi, kabeden çok daha kıymetlidir. Nasıl kabe-i muazzamayı ilk gördüğümüz zaman yapılan duayı Allahü teala reddetmiyorsa,  kabe-i muazzamaya ilk baktığımız zaman yaptığımız duayı Allahü teala kabul ettiği gibi, bir mü’min, bir mü’minle karşılaştığı zaman ne dua ederse Allahü teala kabul eder. Bir mü’min bir mü’minle karşılaştığı zaman yapacağı dua şu olmalıdır: "Esselamü aleyküm".  Esselamü aleyküm demek; Allahü teala sana hem dünyada hem ahirette selamet versin, sen cennete git,  dünyada sıkılma, üzülme,.... Peki diğer mü’min ne diyecek,...  “ve aleyküm selam”. Allahü teala sana da selamet versin, hem dünya hem ahiret selameti versin,..  “ve rahmetullah”, rabbim sana rahmet etsin,..  “ve berakatühü”, Allahü teala kazancına bereket versin, ömrüne bereket versin, sağlığına bereket versin, versin de versin... işte, mü’minin mü’mini gördüğü zaman yapması gereken dua budur.
 
     Mevlana Halid-i Bağdadi hazretleri, kabe-i muazzamaya giderken, yolda nezaman bir alim zât görse, onun yanında birkaç gün kalırmış. Yüzlerce büyük zata uğrayarak aylarca yol giderek kâbeye gelmiş. Yolda uğradığı yaşlı bir zât demişki; kabe-i muazzamaya gittiğin zaman dinimize muhalif bir hareket göreceksin, hemen itiraz etme, birşey söyleme, belki bir sebebi vardır... Kabe-i muazzamaya gidince mübarek, kabenin karşısında oturuyor, başlıyor dua etmeye, ibadet yapmaya,.. esmer bir vatandaş sırtını kabeye dayamış, Mevlana Halid hazretlerine bakıyor. Mevlana Halid hazretleri gözünü açar açmaz bakıyor ki, kabeye sırtını dayamış birisi kendini seyrediyor, demiş ki; “efendi, efendi...! kendine gel, Allahdan kork, bütün dünyanın yüzü bu tarafa bakıyor, herkes kabeye karşı ibadet yapıyor, sen sırtını dayamış başka yere bakıyorsun.”.. O zat demiş ki; “acelen ne, sana yolda, kabede dine muhalif bir hareket görürsen hemen itiraz etme demediler mi?”, “evet dediler, bunun hikmeti nedir”, “senin kalbin kabeden bin kat daha kıymetli. Kâbe, evet İbrahim aleyhisselamın yaptığı, Allahü tealanın çok kıymet verdiği bir yer, ama senin kalbini Rabbim kendi kudretiyle yaptı, bu kul yapısı değil, Allah yapısı. Bırak da doya doya seyredeyim, kul yapısı olan kabeye sırtımı döndüm fakat, Allah yapısı olan senin kalbine yönümü döndüm, senin zikreden kalbini seyrediyorum” demiş. Mevlana Halid hazretleri hemen gitmiş eline ayağına kapanmış, demiş ki “efendim, siz herhalde bu asrın büyük zatısınız, mürşidisiniz. Bizi lütfen kurtarır mısınız, bize himmet edin, dua edin”,.. O zât demiş ki “senin kabiliyetin o kadar büyük ki, bizimkiler sana yetişemez. Sen git hindistana, oradakiler seni bekliyorlar” buyurmuş. Ondan sonra Mevlana Halid hazretleri, kendi memleketine dönüyor ve  bu sefer hindistandan Abdullahı dehlevi hazretleri talebesini gönderiyor Mevlanaya,  haber gönderiyor Mevlanayı bekliyoruz ne zaman gelecek diye. Ve mübarek, hocasına saygı ve edebe bakın ki, şamdan hindistana kadar vasıtaya binmiyor. Yaya gidiyor... bir senede... Yürüye yürüye... aşıklar mazurdur, onların hareketleri bazen böyle hesap dışı olabilir... giderken bazıları göndermemek için diyorlarki, hindistan küfür diyarıdır, gitmeyin, .. Mevlana Halid hazretleride buyuruyorki; "Ab-ı hayat zulumatda bulunur".
 
      Abdullah-ı Dehlevi hazretleri, Mevlana Halid hazretlerine icazet verip gönderince, buyurmuşki; "Halid isminde biri geldi, bizde ne varsa aldı gitti".
 
     Mevlana Hâlid hazretleri buyuruyorki; "Bu yolun büyükleri kendilerine bağlı olanlardan gâfil değildir. Onlara kimse kafa tutamaz. Onlara kafa tutanın işi de, başı da, saâdeti de gider".
 
    "Evliyânın kalbleri, ilâhî nûrların çıkıp geldiği kaynaklardır. Onların hoşnut olduğundan, Hak teâlâ da hoşnuttur. Onların kalblerinde yer eden, büyük devlete kavuşmuştur".
    


Allahü tealaya emanet olunuz efendim.


Huzurpınarı ailesinin muhterem üyelerinin, Cuma gününü tebrik ederiz,
müstecâb dualarınızı istirham ederiz efendim.

        ali zeki osmanağaoğlu

  
 
Ey lâtifler lâtifi, ey kalblerin meliki,
ilim, takva ehlinin reisi, ehl-i sünnet varisi.
İnsanların üstünü, doğru yolun rehberi,
hayât esrarını çözen, âriflerin serveri.

Asrın müceddidi, O vâris-i enbiyâ...
Yürekler dayanır mı Sizden ayrı kalmağa?


Her kelamında rûhlara, âb-ı hayât akıyor,
her sözü, kalblerden, pasları kaldırıyor.
Aşkıyla tutuşanlar, yanıp kavruluyor,
kalbi mühürlü olanın, nasibi olmuyor!

Yapayalnız bir insan ulaşır mı felaha?
Yürekler dayanır mı Sizden ayrı kalmağa?


Vurulmamak ne mümkün! Nur akan simanıza,
seçilmişler vâsıldır, hizmete zatınıza.
Mümkün olamaz karşılık, bizdeki hakkınıza,
cana minnet biliriz, kulluğu kapınıza.

Onun hürmetine yâ Rab, bizi Ondan ayırma!
Yürekler dayanır mı Sizden ayrı kalmağa?

Bizimki övmek değil; nafile bir gayrettir,
Belki birkaç söz ile, güneş’i tarif etmektir.
Aşığa gönül gerek, bizlerdeki yürektir.
Bu yolda makbul olan, kendini hiç bilmektir.

Bu dünyayı terk ettiniz, kavuştunuz maşuğa.
Huzur ailesi dayanır mı Sizden ayrı kalmağa?
 
 

 


HUZUR PINARI
 
İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli.
Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir.

www.huzurpinari.com
www.huzurpinari.org
www.sevgilipeygamberim.com
www.sevgilipeygamberim.net
www.sevgilipeygamberim.org
www.serenityfountain.org
www.cocukpinari.com
www.huzurpinaricocuk.com
www.huzurpinari.com/cocuk
Huzur Pınarı İnternet Radyosu
(Sitelerimiz her gün güncellenmektedir) 
 

 
< Önceki   Sonraki >