Hayat Düsturlarımız - 101 Yazdır E-posta
  • Alimlerin zineti, bilmiyorum demektir. Cahiller, atar atar söyler. Alim, her kelimeden korkar, vesika bulmadan söyleyemez
  • Rahmet karşılıksızdır, azap ise isyanın karşılığıdır, cezasıdır. Azâba mâruz kalmamak için itâat edeceğiz. İtâat ettin mi, korkma.
  • Peygamber efendimize “sallallahu aleyhi ve sellem” Allahü teâlâ nasıldır diye sormuşlar. Cevâben buyurmuş ki, “Gözlerini kapat Allah de, hatırına ne geliyorsa, Allah O değildir.”
  • “İnde zikrissâlihîn tenzîlürrahme.” Allahü teâlânın dostlarının anıldığı yere Rahmet-i ilâhi nâzil olur. Yani, oradakilere Allahü teâlâ merhamet eder, günahları olanları affeder. Günahı olmayanları da kendisine yaklaştırır. Allahü teâlâya yaklaşmak demek, O’nun sevgisini kazanmak demektir.
  • Allahü teâlâya kavuşmak isteyen, Allahü teâlâya götüren kapıdan geçsin. O kapı Evliyâ-yı kirâmın kapısı yani huzûrudur. Ev kapısının kıymeti yoktur. Kapıdan maksat sohbettir. Eshâb-ı Kirâm o kemâlâta sohbetle kavuştular. Evliyâ-yı Kirâm da Resûlullah efendimizin varisleridir. Onlar vereset-il Enbiyâdır. Hepimizin günahı çok, tevbemiz bozuk, tevbenin şartlarına uygun olması lazım. Tevbemizi unutuyoruz. Yüz kere tevbeni bozsan ümmidini kesme buyuruluyor. İşte bu bizim için büyük müjdedir. Hep ona rücû edeceğiz. Allahdan ümid kesilmez.

 
< Önceki   Sonraki >