Hüseyin Hilmi Işık Efendi (rahmetullahi aleyh) 17 Yazdır E-posta
Ey Temiz Gençler!
Derin alim, faziletli merhum seyyid Ahmed Mekki efendi hazretlerinin, (Seadet-i Ebediyye) kitabının beşinci baskısı başına yazdığı arabi takriz tercümesi.

Bismillahirrahmanirrahim  ve bihi sikati
Beyandan bilmediklerimizle bizleri nimetlendiren Allahü tealaya hamd olsun! Doğru söyleyenlerin en iyisi ve kendilerine Fasl-ı hitab ve hikmet verilenlerin en üstünü olan sahibimiz ve efendimiz Muhammed aleyhisselama ve Onun temiz Aline ve insanlar arasından Onun için seçilmiş olan Eshabına, salat ve selam olsun!

Asrımızın fadıllarından, zamanımızın bir tanesinin yazmış olduğu (Seadet-i Ebediyye) kitabına göz gezdirdim. Bu kitapta, kelam, fıkıh ve tasavvuf bilgilerini buldum. Bunların hepsinin, bilgilerini nübüvvet kaynağından almış olanların kitaplarından toplanmış olduğunu gördüm. Bu kitapta, Ehl-i sünnet vel-cemaat itikadına uygun olmayan hiçbir bilgi, hiçbir söz yoktur. Allahü teala, Ehl-i sünnet alimlerinin çalışmalarına ve bu kitabın yazarının çalışmasına iyi karşılıklar ihsan buyursun! Amin.

Ey Temiz gençler! Dini ve milli bilgilerinizi, bu latif, benzeri bulunmayan, belki de, ileride bir benzeri yazılamıyacak olan, bu kitaptan alınız!

Ya Rabbi! Bu kıymetli kitabın yazarını mesud ve mübarek et, yümünlü eyle! Amin. Allahım! Onun anasından, babasından ve kerim olan merhum hocalarından razı ol! Peygamberlerin en üstünü hürmetine “sallallahü aleyhi ve sellem” bu duayı kabul buyur! Amin.

7 Temmuz 1967 Cuma
29 Rebiul-evvel 1387

 
< Önceki   Sonraki >